Команда Зеленського вирішила переписати Кодекс законів про працю. Президент України Володимир Зеленський заявив про те, що старий Кзпп "безнадійно застарів".

"Безнадійно застарів кодекс законів про працю. Він був створений у 1971 році, коли всіма підприємствами володіла держава, і фактично він повинен був захистити працівника державного заводу від сваволі радянського чиновника. Зараз, в 21-м столітті, ми пропонуємо ті ж правила для підприємців, для офісів іноземних та інноваційних компаній і не дивно, що вони не хочуть їх приймати", — сказав президент.

Що саме «Слуга народу» хоче змінити в Кзпп поки залишається таємницею, але оновлений закон вже прозвали "трудовою конституцією". Про це повідомляє Хвиля

За попередньою інформацією, Зеленський та його команда хочуть змінити правила звільнення співробітників. А точніше, планується дозволити роботодавцям звільняти співробітників під час декрету, відпустки або лікарняного, що на сьогоднішній день повністю заборонено. Це лише припущення, але це може бути ще не весь список змін.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Експертів насторожила така поспіх у зміні Кодексу законів про працю і дала привід для підозр у тому, що тут зацікавлені великі компанії.

І судячи із заяв керівників великих компаній, вони дійсно зацікавлені у внесенні поправок в Кзпп, які передбачають урахування сучасних реалій бізнесу.

"Потрібно урізати права працівників і одночасно посилювати відповідальність роботодавців. І відпустки, наприклад, у нас дуже великі" заявив Олександр Барсук, керівник концерну «Ярослав».

Новий Трудовий кодекс, на думку експертів, ще більше ускладнить ситуацію найманих працівників. Сьогодні багато компаній не особливо церемоняться з «неугодними» співробітниками і просто виживають його з робочого. Якщо «Слуга народу» перепише Кзпп, то процедура «виживання» з робочого місця для великих компаній стане ще простіше.

Нагадаємо, раніше Погода на початок тижня: тепло затримається на день, потім прийдуть дощі

Як повідомляв портал "Знай.uа" Kyivstar довів українців до межі, терпіти більше немає сил: "На сходах і під сливою"

Також Знай.uа" писав, що Сенцов показав єдине фото з російської в'язниці: "Дав знати, що живий"