В білоруській столиці в середу, 18 вересня, повинна пройти зустріч тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі. Відомо, що на засіданні повинні узгодити терміни розведення сил, затвердити і підписати єдину редакцію "формули Штайнмайера".

Дана формула має посприяти проведенню зустрічі в "нормандському форматі" вже в жовтні 2019 року. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Мінські переговори
Мінські переговори

"Якщо це буде зроблено, ймовірність того, що перша зустріч президентів РФ і України Володимира Путіна і Володимира Зеленського, відбудеться в жовтні — на саміті в "нормандському форматі" - наблизиться до 100%", - йдеться в повідомленні.

На майбутній зустрічі в Мінську сторонам, по суті, належить підготувати умови для проведення саміту "нормандської четвірки" в Парижі. У Москві не виключають зустрічі в жовтні - про це раніше заявив помічник президента Росії Юрій Ушаков, але при двох умовах: розведення сил і засобів в Петровському і Золотом, і затвердження загальної редакції "формули Штайнмайера".

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Якщо сторонам у Мінську вдасться досягти домовленості, проведення саміту в нормандському форматі нічого не завадить.

Нагадаємо, Маріупольській волонтерці загрожує мати застреленого бойовика.

Як повідомляв Знай.uа прощавай, Кличко: названо дату виборів мера Києва.

Знай.uа писав, Закон про українську мову: у Зеленського раптово "здали назад", подробиці рішення.