Президент України Володимир Зеленський привітав українських рятувальників з професійним святом та вручив державні нагороди лауреатам усеукраїнської акції "Герой-рятувальник року".

Урочиста церемонія пройшла в Маріїнському палаці, повідомляє прес-служба Офісу глави держави.

Володимир Зеленський наголосив, що співробітники рятувальних служб - сміливі люди, які рятують українців і на Донбасі, і в будь-яких інших куточках нашої країни.

"Ваша професія – небезпечна і одночасно дуже важлива. Щодня ви приймаєте складні і відповідальні, а для когось, на жаль, доленосні рішення. Величезна вам подяка й уклін за все, що ви робите", - сказав Зеленський.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів
Показати ще

Так, глава держави нагородив орденом "За заслуги" III ступеня полковника служби цивільного захисту Михайла Пшика, орденом "За мужність" III ступеня старшин служби цивільного захисту Олександра Кірічишина і начальника рятувального відділення Мобільного рятувального центру швидкого реагування Сергія Ковальчука. Медаллю "За бездоганну службу" III ступеня нагороджені прапорщик служби цивільного захисту Сергій Левченко, старшина служби цивільного захисту Михайло Лутчин, полковник служби цивільного захисту Денис Михайлов і полковник служби цивільного захисту Олександр Стародубцев. Медаллю "За врятоване життя" нагороджено старшого лейтенанта служби цивільного захисту Ігоря Гаврилова, капітана служби цивільного захисту Юрія Кравченю і майора служби цивільного захисту Андрія Пересаду.

"Чужа біда і власна мужність назавжди об'єднали їх (рятувальників) в одну потужну команду – команду справжніх героїв України. Це люди з великою душею. Люди, яким дійсно не байдуже. Чоловіки, жінки і діти, які не шукали слави від свого подвигу, а просто зробили так, як їм підказало їхнє серце. Нехай вдячність батьків, які ледь не втратили єдину дитину, і подяку дітей, які завдяки вам не стали сиротами, завжди оберігає вас і ваші родини", - зазначив Володимир Зеленський.

Цього року лауреатами всеукраїнської акції "Герой-рятувальник року" стали: Софія Рознійчук, Світлана Юркевич, Ігор Гаврилов, Володимир Уткін, Таміла Чернюк, Карина Якубенко, В'ячеслав Пащенко, Артем Андрієнко, Євген Угорський, Владимир Рудой і Едуард Струпінський. Президент вручив їм нагороди, дипломи та цінні подарунки.

Нагадаємо, Зеленський зустрівся із нещодавно звільненими моряками та привітав їх із поверненням додому. Президент пообіцяв погуляти на весіллі звільненого українця.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського провели засідання з питань свободи слова та захисту журналістів

Також Знай.ua писав, українці зізналися, що думають про Зеленского насправді.