В Офісі президента України Володимира Зеленського у вівторок, 17 вересня, відбулися установчі збори з обрання членів ради з питань свободи слова та захисту працівників ЗМІ при президентові, обраний тимчасовий склад ради, а після затвердження положення буде обраний постійний склад. Про це повідомляється на офіційному сайті глави держави.

Офіс президента буде представляти експерт інформаційного департаменту ОП Максим Кречетов. Перше засідання має відбутися через два тижні.

За словами Кречетова, рада з питань свободи слова та захисту журналістів повинен сформулювати сучасний зміст поняття "свобода слова", а також займатися питанням саморегуляції працівників ЗМІ і виробити принципи їх роботи.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Це питання національної прес-карти, про яку говорять вже не перший рік. Тому що сьогодні кожен може надрукувати собі посвідчення співробітника ЗМІ. Повинні бути прописані єдині стандарти журналістики. Повинна бути формалізація редакційної політики кожної редакції, щоб факт порушення цих стандартів з боку власника, влада, самого журналіста можна було зафіксувати", — уточнив Кречетов.

До того ж, Рада має розглядати окремі проблемні випадки в діяльності журналістів та розробляти шляхи вирішення проблем. На засідання можна буде запрошувати нардепів і представників уряду, якщо такі випадки знаходяться у сфері їх компетенції.

Нагадаємо, що Богдан зізнався, для чого слугам народу знадобився Коломойський.

Як повідомляв портал Знай.иа в ОБСЄ публічно образили Україну заявою про "російський Крим".

Також портал Знай.иа писав, що Андрій Богдан відповів на питання журналіста про переворот Порошенко.