15 вересня Кабмін затвердив держбюджет-2020. За документом, забезпечення діяльності президента та утримання Офісу обійдеться Україні в 986,5 млн грн. З них тільки 345 млн – зарплати. Зараз у держструктурах працює 648 осіб.

Крім того, 1,8 млн грн витратять на обладнання для Офісу та Державного управління справами. Тільки на кіберзахист Офісу витратять 7,7 млн. На півтора мільйона куплять ліцензійні програми. Ще 1,6 витратять на інші роботи з інформатизації відомства. На електронний документообіг витратять майже 6 млн.

У наступному році очікується 250 заходів з президентом. Середня вартість кожного – 57 тисяч. За кордон Зеленський планує виїжджати 30 разів у 2020. Середня вартість однієї поїздки – трохи більше 2 млн.

Офіс президента та інші держоргани обслуговує 269 машин Автобази Державного управління справами. На їх обслуговування потрібно 982 тис. літрів пального.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

На 2020 рік заплановано 9 перельотів за кордон офіційних делегацій на чолі з прем'єром Гончаруком. Таких перельотів, але зі спікером Ради Разумковим буде 5. Всередині країни делегації на чолі з главою Кабміну або спікером парламенту будуть літати 14 разів.

У цьому році на утримання ОП було виділено 947 млн грн. У 2020 хочуть збільшити цю цифру майже на 40 млн.

На балансі Державного управління справами є дві резиденції: «Пуща-Водиця» і «Конча-Заспа». На утримання санітарно-курортного комплексу спустять 76,7 млн грн. У 2019 році ця цифра була на 9 млн грн менше.

Нагадаємо, у Зеленського пояснили, чому офіс президента залишиться на Банковій.

Як повідомляв портал Знай.uа, в держбюджет-2020 влада додала пункт про зменшення кількості одержувачів субсидії на 10%.

Також портал Знай.uа писав, що чому українцям доведеться заплатити по 4 тисячі грн на пенсії.