Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що звернувся до суду з клопотанням про взяття на поруки ветерена АТО Олексія Белько. Саме Белько у середу, 18 вересня, захопив міст Метро у Києві і погрожував підірвати його. Відповідна заяву з'явилося на сторінці в Facebook міністра.

"Це правда. Кожна людина повинна нести відповідальність за свої вчинки. Затриманий вчора на мосту в Києві "мінер", екс-старший сержант Олексій Белько, здійснив дурні дії, перебуваючи під дією наркотиків. Правда і це", - пише Аваков.

Аваков опублікував відео допиту Белько, де той зізнається, що перед скоєнням теракту не спав шість днів і вживав наркотики.

"Звернуся до суду з клопотанням про мінімальне покарання для Белько. Про взяття на поруки сержанта. Ми допоможемо йому пройти курс реабілітації від наркотиків і знайти себе заново. Клопотання буде подано від мене особисто - міністра внутрішніх справ і командира спецпідрозділу КОРД, і хлопців, що проводив вчорашнє затримання. Ми так вирішили!", - пише глава МВС.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Это правда.. каждый человек должен нести ответственность за свои поступки.. Задержанный вчера на мосту в Киеве "минёр" экс старший сержант Алексей Белько совершил глупейшие действия, находясь под действием наркотиков.. правда и это.. Но, послушав и поняв его историю, хочу сказать - это и наша с вами ответственность тоже ... Хочу, что б появился шанс у этого человека! Шанс начать заново и "жить нормальной жизнью" как он говорит.. Обращусь в суд с ходотайством о минимальном наказании для Белькоа. О взятии на поруки сержанта. Мы поможем ему пройти курс реабилитации от наркотиков и обрести себя заново. Ходатайство будет подано от меня лично - министра внутренних дел и командира спецподразделения КОРД, и ребят, проводившего вчерашнее задержание. Мы так решили! # p.s. .. видео этого ночного разговора мне рарешило опубликовать следствие... (хотя какой разговор.. скорее исповедь..) Присоеденяйтесь и помогайте.!

Geplaatst door Arsen Avakov op Donderdag 19 september 2019

Нагадаємо, копи похвалилися спецоперацією на мосту Метро у Києві.

Раніше Знай.ua повідомляв, з'явилися перші фото військового, що погрожував підірвати міст Метро у Києві.

Також Знай.ua писав, влада розсекретила мотиви та вимоги Белько, що замінував міст Метро.