Глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков пояснив, чому не підтримує ініціативи по легелізації медичного канабісу. Він заявив, що для цього немає ні законодавчого процесу, ні процедури.
Про це повідомляє прес-служба МВС.
За словами Авакова, питання щодо легалізації канабісу буде піднято Міністерством охорони здоров'я.

"З питання медичного використання марихуани. У нас на цю тему немає жодного законодавчого забезпечення, ні процедури, ні філософії. Колишній уряд обговорював його "з голосу", без єдиного документа. Я проголосував проти, оскільки не зрозуміло що пропонується. Якщо це питання знову буде порушено Міністерством охорони здоров'я, я відмовлятиму мотивовано до тих пір, поки ми не виробимо єдиний конструктивний підхід", - заявив міністр.

Арсен Аваков
Арсен Аваков

Також глава МВС зазначив, що це питання має обговорюватися за участю медиків, Міністерства внутрішніх справ і релігійних організацій, а не лише політиків.

"Це питання має обговорюватися професійно, з участю медиків, МВС, релігійних організацій. Для того, щоб розібратися, де є та червона лінія, за яку ми не можемо зайти, у тому числі з урахуванням взятих на себе Україною зобов'язань в рамках відповідних міжнародних договорів. І якщо ми в уряді прийдемо до цього питання, має обговорюватися саме загальне бачення", - додав Аваков.

Арсен Аваков
Арсен Аваков

Зазначимо, що Аваков єдиний, хто не погодив розгляд проекту постанови щодо легалізації медичного канабісу в Україні під час засідань уряду.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, Разумков зі "Слуги народу" показав перші провали нового парламенту: "Усі чудово розуміють".

Як повідомляв портал "Знай.ua", відлуння епохи Порошенка дісталося до арештантів: за дверима Лук'янівського СІЗО кояться страшні речі.

Також "Знай.ua" писав, що Володимир Зеленський зізнався, які питання в майбутніх переговорах з Путіним вважає найскладнішими.