Після запуску ринку землі в Україні будуть діяти механізми компенсації за кредитами для фермерів, які захочуть збільшити земельний банк. Про це сказав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов у програмі "Право на владу".

Новий уряд та більшість політиків впевнені у необхідності запровадження ринку землі. У країні вперше з’явився план реформи. Водночас дві третини українців налаштовані проти будь-якої торгівлі чорноземами.

Кому дістанеться українська земля? Як уникнути її розкрадання та не допустити злодійських схем? Чи допоможе реформа запобігти аграрному рейдерству? Про все це йшлося у програмі "Право на владу".

Міністр сільського господарства Тимофій Милованов анонсував компенсації для фермерів.

"Малих фермерів підтримуватимуть через компенсацію кредитної ставки і через страхування кредитів", - сказав міністр.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Єдине – потрібен статус сільгоспвиробника, зазначив міністр.

"Потрібно взяти кредит, купити, подати документи і отримати компенсацію, як зараз діє компенсація за іншими напрямами ... При цьому потрібен статус сільгоспвиробника", - пояснив міністр.

Йдеться про розмір компенсації на рівні облікової ставки НБУ - 16,5%, додав він. За його словами, придбати у власність землю сільськогосподарського призначення в Україні зможуть лише резиденти України - юридичні та фізичні особи. На іноземців і надалі будуть поширяться обмежувальні норми чинного законодавства.

Крім того, планується обмежити концентрацію землі у власності пов'язаним особам - максимум 15% в межах області і не більше піввідсотка - в межах країни. Ці норми не будуть поширюватися на орендовані землі.

Нагадаємо, глава Аграрного фонду Радченко розповів про майбутнє ринку землі

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського розказали, хто зможе купувати землю в Україні

Також Знай.ua писав, які зміни очікуються на ринку землі після прийняття нового законопроекту