У Верховній Раді у п'ятницю, 20 вересня, презентували проект бюджету країни на 2020 рік. Нардепи ухвалили проект документу в першому читанні для подальшої роботи. Український олігарх Олександр Онищенко прокоментував головний фінансовий документ країни.

Відповідний допис він опублікував на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Наше джерело передало нам документ, в якому відображена видаткова частина держбюджету на 2020. Зокрема, заплановано скорочення фінансування системи освіти та збільшення фінансування силовиків і професійних антикорупціонерів", - йдеться в дописі колишнього нардепа.

Олександр Онищенко
Олександр Онищенко

Онищенко також назвав головні витрати з бюджету на 2020 рік та закликав українців "думати".

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

❗️Печальные цифры бюджета на 2020 год: силовики плюс - дети минус Наш источник передал нам документ в котором...

Geplaatst door Aleksandr Onyshenko op Vrijdag 20 september 2019

Зазначимо, що цьогоріч Україна має виплатити борг МВФ, який становить 438 млрд грн. Міністерство фінансів відповідає за боргове навантаження, це і стало фактично пріоритетом головного фінансового документа країни. Через це грошей на деякі вже утверджені програми у проекті бюджету на 2020 рік не передбачається.

Водночас проект держбюджету передбачає збільшення видатків на програму забезпечення діяльності президента Володимира Зеленського та його Офісу на 4,2%. Це означає, що з бюджету України буде виділятися до 986,6 мільйонів гривень (+39,4 мільйона).

Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

Варто додати, що 2019 рік стане останнім, коли в Україні відбувається щорічне планування бюджету. Документ повинен бути доопрацьований до 2 листопада.

Нагадаємо, раніше новий генпрокурор Рябошапка зробив гучну заяву про "посадки" колишньої влади.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський побудує нове місто, в Україні з'явиться свій Лас-Вегас: де, коли і що там буде.

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський жорстко покарав заступників Богдана, і ось що він отримав у відповідь: "Хто більше працює, той...".