В Офісі президента запропонували розділити Національну гвардію на три частини. З такою пропозицією вийшов глава ОП Андрій Богдан.

Про це Богдан заявив в інтерв'ю для ВВС News Україна.

29 серпня Володимир Зеленський вніс до ВР законопроект про передачу президенту важелів управління Нацгвардією і виведення її з підпорядкування МВС.

Відразу після появи законопроекту Аваков прийшов на зустріч до Зеленського. Про це повідомляли ЗМІ з посиланням на джерела. Про що була розмова – невідомо, але після цього процес перепідпорядкування Нацгвардії загальмувася, офіційна версія - необхідність доопрацювати законопроект.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Однак, у Офісі президента кажуть, що від силової реформи не відмовились і висунули наступну пропозицію - розділення Національної гвардії.

"Національна гвардія - це сукупність різних підрозділів. Ми вважаємо, що частина Національної гвардії може і повинна залишитися в МВС. Частина бойових підрозділів, що беруть участь у військовому конфлікті на Сході, повинна бути передана до структури Міністерства оборони або Генеральний штаб. А частина підрозділів - безпосередньо президенту", - розповів своє бачення Андрій Богдан.

При цьому Богдан зазначив, що силовою реформою керує сам президент Володимир Зеленський.

У МВС відразу відреагували на пропозицію глави ОП та заявили, що подібні дії приведуть до розвалу Нацгвардії.

"Нацгвардія логічно і природно знаходиться в структурі МВС саме тому, що несе правоохоронну функцію в тому числі. 14 з 19 функцій, які покладені законом на Національну гвардію, є правоохоронними за своєю суттю", - пояснили в Міністерстві внутрішніх справ.

В оточенні Авакова заявляють, що розділенням Нацгвардії команда Зеленського хоче домогтися політичних цілей - посилити вплив президента та його Офісу і ослабити позиції міністра внутрішніх справ.

"Перебування Нацгвардії у складі МВС - це ефективна модель, руйнування якої принесе набагато більше шкоди, аніж користі. І очевидно, ця ідея продиктована політичними міркуваннями - посилити вплив президента та його Офісу і ослабити міністра внутрішніх справ", - розповіло виданню джерело з оточення Авакова.

Нагадаємо, Комітет Верховної ради з питань правоохоронної діяльності відклав розгляд законопроекту про перепідпорядкування Національної гвардії президенту Володимиру Зеленському.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський кумедно підколов нового главу МЗС Пристайко.

Також Знай.ua писав, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував інформацію про його відставку