Київський інститут міжнародних відносин при КНУ імені Тараса Шевченка протягом кількох десятків років вважається кузнею політичних кадрів. Так, свого часу тут навчалися п'ятий президент Петро Порошенко, ексглава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков. На третьому курсі тут навчається володарка титулу "Міс Україна 2019" Маргарита Паша.

З усіх їх на зустріч випускників прийшов тільки Саакашвілі. Відповідне відео опублікувала прес-служба вищого навчального закладу Facebook.

Політик зазначив, що, попри вік інституту, він з кожним разом стає все красивішим.

"Мені здається, що цей інститут не стає старим. 75 років - це не старість. Для тих, хто ще молодий, щоб ви розуміли (нам теж ще немає 75-ти) це не старість, це, в принципі, зрілість. Чомусь, кожного разу, коли я заходжу в цей інститут, я постійно заходжу сюди в останні роки - за час своєї кар'єри, депутатства, міністерства, мерства, президентства і всіх інших перипетій - кожного разу інститут виглядає молодшим", - зазначив колишній президент Грузії.

Михеїл Саакашвілі
Михеїл Саакашвілі

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Він порівняв можливості, які відкриваються перед випускниками КІМО сьогодення і тими, які були в 1992-му, коли з вузу випускався він. Судячи за словами політика, дійсно небо і земля.

"Я пам'ятаю, я вийшов у важкий час в 1992 році - все летіло до ч*рта. Люди голодні, було холодно - з нуля все починалося. Зараз все набагато крутіше", - сказав Саакашвілі.

Ексглава Одеської ОДА порадив зберегти ентузіазм, інновації і спрагу відкривати нове. Адже: "Немає нічого неможливого, коли виходите з цих стін".

"Є вічні категорії. Це - цей інститут, професія дипломатів, Батьківщина і ви - воїни цієї великої Батьківщини України. Завтра ви будете по-справжньому грати у велику політику і робити велику політику... Я думаю, які б звірі не зустрілися вам на життєвій дорозі - ви їх подолаєте: чи заговорите їм зуби, або відсунете, або вб'єте - але не в буквальному сенсі, а політичному. І будете йти далі. У будь-якому випадку, ви дійдете до мети. Удачі", - резюмував політик.

Нагадаємо, Саакашвілі переїжджає в Одесу, плани серйозні.

Як повідомляв Знай.ua, Саакашвілі потрапив під приціл Луценка, загрожує кримінальна справа.

Також Знай. ua писав, що Саакашвілі викликав Труханова "на дуель", зараз або ніколи.