Американський президент Дональд Трамп впевнений, що Німеччина, Франція та інші країни ЄС повинні виділяти більше коштів на підтримку України. Про це пише Інтерфакс.

"Я підтримував Україну з самого початку, але я дуже розчарований тим, що інші країни не роблять того ж. Німеччина повинна витрачати набагато більше, Франція, всі в Європейському Союзі повинні витрачати гроші. Чому ми витрачаємо гроші, а вони ні?" - сказав він журналістам.

Дональд Трамп, президент США
Дональд Трамп, президент США

Дональд Трамп переконаний, що політика США в Україні дратує Росію, в той час як Вашингтону слід підтримувати дружні відносини з Москвою, пише The Washington Post з посиланням на високопоставленого співробітника американської адміністрації.

За словами джерела, питання України, президент вважає, що те, що США "роблять на Україні безглуздо, і тільки дратує Росію".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Позиція президента, по суті, полягає в тому, що ми повинні визнати той факт, що Росія повинна бути нашим другом, а кому є діло до України?" - сказало джерело газети.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

The Washington Post відзначає, що президента України Володимира Зеленського адміністрація США "тримає на відстані" з моменту його обрання.

Так, Трамп особисто відмовився від того, щоб призначити дату зустрічі із Зеленським у Білому домі, яку "Україна бажала, щоб продемонструвати, що її підтримує Вашингтон", пише видання.

"Порівняно вони виділяють дуже мало коштів, і мені це зовсім не подобається", - додав президент США.