Сьогодні, 23 вересня стало відомо про підписання законопроекту про імпічмент глави держави президентом Володимиром Зеленським. Про це повідомляється на сайті Верховної ради.

Верховна Рада ухвалила закон законопроект "Про особливу процедуру усунення президента України з поста (імпічмент)" (№ 1012).

Ініціатором документа став президент Володимир Зеленський. Зазначається, що Зеленський повернув в Раду закон зі своїм підписом.

Про це свідчать дані на сайті Ради - на сторінці відповідного законопроекту №1012.

Зміщення Президента з поста в порядку імпічменту передбачено ст. 111 Конституції.

Законопроект про імпічмент детально регулює цю процедуру.

засідання Верховної Ради
засідання Верховної Ради

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

"Імпічмент є позасудовим конституційним процесом, за змістом якого Верховна Рада України в разі вчинення державної зради або іншого злочину Президентом України може достроково припинити його повноваження, змістивши з посади", - сказано в ньому.

За дане рішення проголосували 245 народних депутатів, з яких 244 - із фракції “Слуга народу” і один позафракційний. Всі інші фракції не голосували за даний законопроект в цілому. Перед цим парламент ухвалив у першому читанні законопроект про імпічмент, і коли надійшла пропозиція про ухвалення його одразу в другому читанні, ряд депутатів заявили, що в них є зауваження.

Нагадаємо, що Дмитро Разумков підписав закон про імпічмент президента.

Як повідомляв портал Знай.uа, Верховна Рада перегляне закон про пенсійний вік для жінок.

Також портал Знай.uа писав, що українці висунули Зеленському ряд вимог.