Раніше прийнятий Верховною Радою законопроект "Про режим загального транзиту і введення національної електронної транзитної системи" був підписаний українським президентом. Про це інформує сайт Міністерства фінансів.

Закон розробляли для виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Документом в українське законодавство вводяться положення "Конвенції про процедуру загального транзиту".

"Конвенція про процедуру спільного транзиту" об'єднує 35 країн європейського регіону. Для цих держав введені єдині правила, згідно яких декларуються та контролюються транзитні переміщення товарів з використанням загального IТ-продукту – New Computerised Transit System.

Мінфін повідомляє, що NCTS - це "IТ-продукт, який дозволяє налагодити обмін інформацією про етапи митного оформлення товарів". Для цього застосовуються спеціальні електронні повідомлення в режимі реального часу.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Україна відтепер зможе отримувати інформацію про переміщення товарів транзитом та застосовувати транзитні спрощення. Стане можливим переміщення товарів за єдиними правилами.

Процедура приєднання полягає у використанні на своїй території положення даної Конвенції і відповідний IТ-продукт не менше одного року. І лише після цього країна-претендент матиме змогу приєднатися до Конвенції.

Нагадаємо, раніше Євросоюз зняв санкції з Януковича

Як повідомляв портал "Знай.ua", відбулася перша зустріч Президента України з діаспорою у США

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський планує обговорити з Трампом питання українсько-американської взаємодії