Ймовірно, обіцяний переїзд Офісу президента до Українського дому так і не відбудеться. У всякому разі, соратники Володимира Зеленського, та й він сам кажуть, що поки доведеться зачекати з ним. Тому «зелена» команда потихеньку починає обживатися на новому місці.

За допомогою сайту публічних закупівель prozorro ми змогли дізнатися, що ж саме і де буде замінено.

Головна будівля

Поточний ремонт зараз йде в головних будівлях Офісу президента по вул. Банковій. Наприклад, в корпусі №6 будуть замінені трубопроводи і крани.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

З бюджету на це буде виділено майже 11 тис. гривень. Цікаво, що сума договору була закладена в десять разів більше - 130 тис. гривень. Але як видно, ймовірно, вийшло зберегти бюджетні гроші.

Але подібної економії не відбулося при виділенні коштів на поточний ремонт на Банковій в Корпусі №5. Тут було виділено майже 168 тис. гривень, і вдалося домовитися за 142 тис. гривень.

За ці гроші робочі розберуть гранітні плити і сходинки, відремонтують фасад і вивезуть сміття.

Резиденції

Не обійшли стороною ремонти і резиденції президента на вулицях Грушевського та Липської, на яких в більшості своїй будуть проводитися реставраційні роботи. Загальна сума на ремонт складе 120 тис. гривень.

На Липській же замінять водостічні труби за 10 тис. гривень.

Якщо підрахувати загальну суму, то на ремонт Офісу президента і резиденцій з бюджету було витрачено на даний момент майже 285 тис. гривень. І якби обіцяний переїзд відбувся, то витратити, звичайно, довелося б набагато більше грошей. Як то кажуть - не витрачено, значить зекономлено.

Нагадаємо, Зеленський прибув з візитом до США: онлайн-трансляція зустрічі із Трампом.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Дональд Трамп і Володимир Зеленський вперше зустрінуться в рамках сесії Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку.

Також "Знай.ua" писав, що у Зеленського продовжують розвіювати головні міфи і пояснювати, хто зможе купувати землю в Україні.