Президент України не увійшов до списку виступаючих в головному залі Генеральної асамблеї ООН, хоча в президентському плані такий пункт значився на 25 вересня.

Саміт Генеральної асамблеї ООН відкрився у вівторок 24 вересня в Нью-Йорку і триватиме до 30 вересня. Однак Володимира Зеленського немає серед виступаючих на головній трибуні організації. Так само, як минулого року не включили до цього списку Петра Порошенка. Про це у вівторок, 24 вересня, повідомило видання "Страна".

Журналісти вивчили графік виступів світових лідерів в головному залі ГА ООН та зазначили, що Зеленського серед них немає.

Як показує практика роботи Генасамблеї ООН, якщо Володимир Зеленський все ж виступить, то не в головному залі, а в сусідньому - де проводяться загальні дебати. У них можуть брати участь також активісти, вчені, громадські діячі, журналісти та інші лідери думок.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"У минулому році вже екс-президент Петро Порошенко також озвучував промову на загальних дебатах, а не в головному залі Генасамблеї серед інших президентів", - нагадує видання.

Виступ Зеленського під час загальних дебатів підтвердили і на сайті президента.

"Глава Української держави виступить під час загальних дебатів Генеральної Асамблеї ООН 25 вересня", - сказано на сайті гаранта.

Відсутність Зеленського серед виступаючих викликало бурхливі обговорення в соціальних мережах.

"Ви будете сміятися, але Зеленського, як і Порошенка, не включили в графік виступів лідерів країн на Генасамблеї ООН. Буде Вова разом з Гретою ловити Дональда Джоковича на виході з "таємної кімнати", - дошкульно прокоментувала ситуацію Юлія Вітязева.

Нагадаємо, озвучено головні теми зустрічі Зеленського з трампом

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленського проінструктували перед зустріччю з Трампом

Також Знай.ua писав, Пальчевський розкрив козирі Зеленського у США