Президент України Володимир Зеленський виступив в Нью-Йорку на Діалозі лідерів. 23 вересня стартувала 74-ї сесія Генасамблеї ООН, в роботі якої бере участь український президент. Про це інформує прес-служба Офісу президента.

Лідер держави у своїй промові висловив сподівання, що завдяки підтримці міжнародних партнерів стане можливим повернення окупованих українських територій політико-дипломатичним шляхом, припинити війну і досягти миру.

Володимир Зеленський

Український керманич запевнив, що Україна й надалі буде діяти згідно зобов'язань з Цілей сталого розвитку . Для їхнього досягнення вже створені національні стратегічні рамки, функціонують механізми впровадження цілей і моніторингу цього процесу.

Володимир Зеленський заявив, що своїм завданням бачить суттєве зростання економіки для подолання бідності та підвищення зайнятості населення. Глава держави ставить перед собою найближчі цілі: реалізацію дієвої реформи правоохоронних і судових органів та завершення реформи децентралізації.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Володимир Зеленський в США

Президент України вважає, що держава йде правильним шляхом розвитку – тому її показники можуть і навіть повинні бути вищими. Він заявив, що зараз саме час почати рухатися швидше і впевненіше, але на шляху є два бар’єри. Якщо з одним з них – внутрішньополітичною традицією, коли важливі для розвитку реформи отримують опір – сьогоднішня влада зможе впоратися, то другий усунути набагато складніше.

"Другий бар'єр набагато складніший. І нам його не здолати без міжнародної підтримки. Це війна внаслідок російської агресії проти України", - пояснив Зеленський.

Володимир Зеленський на зустрічі з Ангелою Меркель

Володимир Зеленський нагадав світовим лідерам про окупацію Криму і частини Донбасу в Україні, через які держава зазнала багато втрат.

На Завершення президент України висловив сподівання на підтримку міжнародних партнерів у поверненні українських територій, припиненні війни і панування миру.

Нагадаємо, раніше Зеленський обговорить з Трампом питання українсько-американської взаємодії

Як повідомляв портал "Знай.ua", відбулася перша зустріч Президента України з діаспорою у США

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський обговорив з Меркель "Нормандський формат"