Промова президента України Володимира Зеленського на сесії Генасамблеї ООН розпочалася з демонстрації кулі, аналогічної тій, яка вбила всесвітньовідомого оперного співака Василя Сліпака.

З трибуни Генасамблеї український президент закликав світових лідерів не залишати українців наодинці з цією війною. Він заявив, що в сучасному світі немає чужої війни і ніхто не зможе почувати себе в безпеці коли йде війна в Україні.

Зеленський виступив в ООН

Володимир Зеленський показавши ворожу кулю, зворушливо згадав загиблого Василя Сліпака.

"Це 12,7 мм, які не просто зупинили його кар’єру, вони зупинили його життя" – сказав президент. Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Василь Сліпак був не лише всесвітньовідомим співаком, а й волонтером та учасником бойових дій і революції гідності. Вже минуло близько 3 років, як він ціною свого життя, врятував побратимів.

Зеленський виступив в ООН

Зеленський підкреслив, що своїм основним завданням вважає завершення війни в Україні, але в жодному разі не ціною життя українців.

У відповідь російська преса оприлюднила заяву, що куля, яку глава України Володимир Зеленський приніс в ООН, не збігається калібром з тією, якою насправді вбили Сліпака.

Василь Сліпак

Згідно їхніх даних, Зеленський представив кулю калібром 12,7 мм, а Сліпак був застрелений бойовиками кулею калібром 7,62 мм. Відповідно, калібри куль не збігаються.

Нагадаємо, раніше Зеленський виступив на сесії Генеральної Асамблеї ООН

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський провів переговори з Трампом

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський обговорив з Меркель "Нормандський формат"