Європейські представники відреагували на скарги Зеленського на недостатню допомогу Україні.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Прес-секретар Верховного представника ЄС із закордонних справ, віце-президента Єврокомісії Федеріки Могеріні Майя Коціянчич опублікував заяву, в якій розповіла, що Європейський союз надає підтримку для України, і вона є "безпрецедентною".

Така відповідь послідувала відразу ж після зустрічі українського президента з президентом США Дональдом Трампом, де вони прийшли до висновку, що ЄС надає Україні недостатньо допомоги.


"За ці п'ять років ми зібрали для України найбільший пакет підтримки в історії Європейського союзу. ЄС разом з європейськими фінансовими інститутами мобілізував більше 15 млрд євро грантів та позик для підтримки процесу реформ", - йдеться в заяві.

Також вона зазначила, що умова допомоги полягала в простому алгоритмі: більше реформ, більше допомоги. Також вона зазначила, що за підтримки ЄС Україна за останні 5 років, просунулася у своєму розвитку більше ніж за два десятиліття потому.

Нагадаємо, раніше Зеленський виступив на сесії Генеральної Асамблеї ООН

Як повідомляв портал "Знай.ua" , Зеленський провів переговори з Трампом

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський обговорив з Меркель - "Нормандський формат"