Зоряна Скалецька, нова глава Міністерства охорони здоров'я, протягом майже 3 днів не коментувала конфлікт, який назрів в МОЗ. 27 вересня вона врешті-решт зробила заяву з приводу ситуації, що склалася.

"Не я цю війну почала, але я її закінчу", - каже Скалецька. "Зустріч з колективом буде. Так само, як і в перший день моєї роботи, коли я зібрала всіх і спитала про нагальні завдання, що скорше необхідно. Спілкуюсь з усіма, дослухаюсь, працюємо спільно".

Скалецька зазначила, що в МОЗ "буде проводитися" аудит. "Найкращі, найефективніші працівники залишаться працювати на державу і український народ. Хто за картинками ховає неефективність і бездіяльність – на вихід" за результатами аудиту, додала Скалецька.

Заява Міністра охорони здоров`я Зоряни Скалецької Я взяла на себе персональне зобов'язання перед президентом, отримала...

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще
Geplaatst door Міністерство охорони здоров'я України op Vrijdag 27 september 2019

Скалецька заявила, що не розуміє, чому «чиновники тиснуть політичними засобами» і додала: «У цьому мене підтримав прем'єр-міністр».

На погляд Скалецької те, що зараз відбувається в МОЗ, - є "внутрішьою сваркою", яка сталася між одним з її заступників та іншими працівниками міністерства. Однак, вона каже, що це ніяк не вплине на те, щоб "швидка доїхала до пацієнта вчасно, були ліки, готувалися закони".

"Ми всі працюємо, громадянам не про що турбуватися. Дивно, правда, що я дізнаюся про проблеми через Facebook (до речі, як і про запрошення на зустріч з колективом), а не під час робочих нарад або особистого повідомлення. Дивно, що я дізнаюся про проблеми через Facebook, коли перебуваю у відрядженні в США".

Також, Скалецька стверджує, що несе "особисту відповідальність перед народом України, президентом, парламентом і урядом".

На офіційній сторінці МОЗ звернення Зоряни Скалецької з'явилося через кілька годин, після того як глава директорату стратегічного планування та євроінтеграції Ірина Литовченко повідомила, що глава МОЗ не погоджується на зустріч з держслужбовцями, які були проти дій нового керівництва міністерства:

"Вчора до мене в коментарі увірвався Раїмов (радник міністра з питань комунікацій – ред.) і почав розповідати, що зустріч обов'язково буде сьогодні з ранку. Зараз вже обід, а з нами досі ніхто не зв'язувався. Ми знаємо, що міністр через кілька годин поїде з міністерства на зустріч, і знову нічого сьогодні не буде. На жаль, вони постійно обманюють", передає Українська Правда.

Нагадаємо, раніше Супрун звернулася в суд через соратника Ляшка: пропонував непристойне.

Також Знай.uа писав, що корупційний скандал "вдарив" по Інституту раку, перевірка не за горами: хто відповість за побори з онкохворих.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що нова глава МОЗ Скалецька розповіла, чи буде наслідувати Супрун: "Я не спеціаліст з ерекції".