Глава МЗС РФ Сергій Лавров сказав, що ситуація з отриманням окупованого Донбасу особливого статусу схожа на ситуацію з Придністров'ям. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Коммерсантъ", передає "Хвиля".

"Придністровську Молдавську республіку" вважають самопроголошеним державою, а місцеві жителі не називають себе громадянами Молдови.

Також в ПМР подейкують, що головною метою є приєднання до Росії, тому там не раз проводили референдум. Така ж ситуація спостерігається в "Л/ДНР".

Міністр закордонних справ повідомив, що РФ пропонувала Молдові створити федеративну державу. Таким чином ПМР вважалася б частиною федерації. А на території продовжували б ходити російські війська. До того ж, Республіка Молдова сберегала б нейтралітет.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Ініціатором цього плану був віце-прем'єр Росії Дмитро Козак.

У Росії простежуються два підходи до вирішення проблем з "Л/ДНР".

За перший відповідає помічник президента РФ Володимира Путіна Владислав Сурков. Відповідно до даного підходу, самопроголошені республіки продовжують залишатися квазі-державами, які виконують роль важелів тиску на українську владу і надають прибуток Росії.

Щодо другого, то є прихильником Дмитро Козак, "народні республіки" входять до складу України, однак без будь-якої зміни інфраструктури і виведення російських військ.

Що б не вибрали, все одно "республіки" будуть під контролем Кремля.

Таким чином, щоб такого не сучілось, команда українського лідера Володимира Зеленського не повинна погоджуватися на умови Кремля. Вона зобов'язана вжити заходів для повернення окупованих територій та їх реінтеграції.

В іншому випадку "Л/ДНР" залишаться важелями тиску Росії на Україну.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський зустрівся з Лавровим у США.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Путіна відповіли на звинувачення про причетність до скандалу в США.

Також портал Знай.ua писав, що Володимир Зеленський озвучив втрати України за російської агресії.