У четвер, 26 вересня, помер колишній президент Франції Жак Ширак. Уся Франція в жалобі за своїм видатним лідером. Президент України Володимир Зеленський зателефонував главі Франції Еммануелю Макрону, аби висловити слова підтримки.

Про це повідомляє телеграм-канал "Легитимний" з посиланням на власні джерела в Офісі президента.

Повідомляється, що розмова була у дружньому тоні й президенти обговорили багато запитань. Зокрема, Зеленський та Макрон обговорили майбутню зустріч лідерів "нормандської четвірки". Також президенти говорили на тему миротворців на Донбасі і виконання мінських угод.

Зеленський та Макрон
Зеленський та Макрон

Також у повідомленні йдеться, що офіційно про телефонну розмову Володимира Зеленського та Еммануеля Макрона не повідомляли, тому що зараз у політиці спостерігається певне напруження.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Зазначимо, що про смерть 22-го президента Франції Жака Ширака повідомила його родина. Він займав президентський пост в період з 17 травня 1995 по 16 травня 2007. Протягом своєї кар'єри Жак Ширак займав посади міністра сільського господарства, прем'єр-міністра, мера Парижа. Ширак служив у французькій армії, в 1956—1957 роках брав участь в Алжирській війні і отримав поранення.

Жак Ширак

У 2005 році у французького політика стався інсульт. А після від'їзду з Єлисейського палацу у 2007 році здоров’я Ширака різко погіршилося.

Нагадаємо, "Росія біснується - значить ми все робимо правильно": Верещук прокоментувала істерику Кремля через візит Зеленського в США.

Як повідомляв портал Знай.ua, Макрон звернувся до Зеленського з трибуни ООН.

Також Знай.ua писав, "Нам потрібно підтримати Зеленського. Йому важко тримати удар": Тимошенко розповіла про імпічмент.