Польща планує побудувати кладовища на території України, для того, щоб поховати знайдені останки поляків. Уряд вже звернувся до української влади за дозволом.

Таку ініціативу запропонував віце-глава польського Інституту національної пам'яті Кшиштоф Швагжик, передає "Польське радіо".

Він заявив, що Україна вже отримала всі документи, необхідні для проведення пошукових робіт.

Раніше український уряд дав Польщі згоду на проведення пошуково-ексгумаційних робіт на своїй території. Сталося це після дворічної заборони.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Відомо, що сусідня країна планує шукати поляків відразу в декількох десятках місць на Волині. Шукати збираються військових, які загинули в період польсько-більшовицької війни, в 1939 році і 1943-44 років.

Нагадаємо, що в суботу, 31 серпня, президент Володимир Зеленський прилетів до Польщі з офіційним візитом. Зеленський заявив, що готовий розблокувати заборону на ексгумацію польських жертв на території України.

Як повідомляв портал Знай.uа, Порошенко зчепився з Шуфричем у Раді, почалася справжня істерика - у Зеленського очі полізли на лоба: відео.

Також Знай.uа писав про те, Коломойський зробив сміливу заяву про розпуск Ради.