В останній місяць однією з найбільш цікавих і гучних тем в Україні став запуск і проектування командою Володимира Зеленського, президента України, ряду сайтів і додатків з госуслугами. Перевести в електронний формат зараз хочуть буквально все: від запису на прийом до лікаря до оформлення ФОП і ліцензування.

Зараз же, як розповів Михайло Федоров, віце-прем'єр з питань цифровий трансформації, вже займаються тим, щоб представити українцям електронні водійські права і студентські квитки.

"Наприклад, зараз ми працюємо над запуском цифрових водійських прав і цифрових студентських квитків. І скоро запустимо експеримент, коли люди зможуть замість пластикових прав возити з собою цифрові права, і ніхто не буде за це штрафувати", - уточнив Федоров.

Реалізувати ідею збираються у вигляді програми для телефону - вона буде зберігати ваш документ і генерувати індивідуальний QR-кодом, щоб його можна було розпізнати в базі даних.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як вважає віце-прем'єр, з електронними документами стане значно простіше працювати: "планшет є у 30% поліцейських". Федоров зазначив, що в селах і віддалених куточках країни, де планшетів немає, поліцейські з патрульної машини здійснюють дзвінок на базу і так перевіряють документ.

Федоров також уточнив, що електронні права та студентський є частиною проекту "Дія", поки більш відомому серед народу як "держава в смартфоні". За словами Федорова, проект має стартувати в листопаді у форматі сайту і додатки.

Нагадаємо, раніше "Дія - держава і я": які послуги надасть "держава в смартфоні" Зеленського.

Також Знай.uа писав, що Харків "в смартфоні": Кернес пішов по стопах Зеленського, що зміниться для городян.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Лесев розкритикував політику команди Зеленського: "Побудують щасливе майбутнє в смартфоні".