У Парламентській асамблеї Ради Європи відреагували на те, що Україна не надала повноважень для роботи на осінній сесії постійній делегації Верховної Ради.

Сьогодні, 30 вересня у Страсбузі відкрилась осіння сесія ПАРЄ. Україна продемонструвала свою позицію щодо повернення росіян в асамблею відсутністю на сесії своєї делегації.

Президент Асамблеї Ліліан Морі-Паскье висловила жаль з приводу того, що ВР не подала повноваження своїй новій делегації до відкриття сесії. Про це вона сказала під час свого виступу на відкритті сесії.

"Діалог і співпраця з українською делегацією є особливо важливими для мене і для всіх нас. Адже Україна є країною-членом нашої організації. Україна може розраховувати на нашу повну підтримку. В зв'язку з цим я розчарована, що український парламент не подав повноваження своїй новій делегації до відкриття цієї сесії ", - підкреслила Паскье.

Ліліан Морі-Паскье також сказала, що в ПАРЄ надяютьсч на те, що Україна подасть повноваження своїй новій делегації якомога швидше.

У той же час президент ПАРЄ заявила, що Асамблея повинна продовжувати роботу спільно з Росією на принципах відкритого і чесного діалогу.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, Україна розпочала демарш в ПАРЄ.

Як повідомляв портал Знай.ua, глава української делегації в ПАРЄ приголомшила українців своєю заявою.

Також Знай.ua писав, Зеленський готується вдруге їхати до США