Офіс президента України повним ходом займається підготовкою офіційного візиту Володимира Зеленського у Сполучені Штати. Таку інформацію повідомив помічник президента Андрій Єрмак в інтерв'ю ТСН, яке було опубліковано 29 вересня.

"На сьогоднішній день ми маємо розклад і завдання з підготовки вже офіційного візиту", – сказав він.

зустріч Зеленського і Трампа
зустріч Зеленського і Трампа

За словами Єрмака, у бесіді президента США Дональда Трампа і українського президента в рамках 74-ї Генасамблеї ООН в Нью-Йорку вони вже спілкувались про нові переговори.

"Саме за ініціативи президента Трампа було дуже так конкретно закцентовано: так, торгівля – з американської сторони у мене відповідає держсекре та Андрій Єрмак, з енергетики – міністр Перрі, з української сторони…", – сказав радник Зеленського.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Єрмак зазначив, що телефонна розмова українського та американського президентів, яка стала причиною запуску процедури імпічменту Трампа, є історичною. І вже зараз президенти говорили про зовсім інші питання.

Зеленський вперше поговорив з Трампом
Зеленський вперше поговорив з Трампом

"Саме за ініціативою президента Трампа було дуже так конкретно акцентовано: з американської сторони за торгівлю відповідає держсекретар (Майк Помпео), по енергетиці – міністр (Рвк) Перрі. Тобто на сьогоднішній день ми маємо розклад і завдання з підготовки вже офіційного візиту", – наголосив помічник Зеленського.

При цьому він не назвав учасників переговорів з української сторони і не уточнив, коли може відбутися візит українського лідера до Вашингтона.

Нагадаємо, Трамп пояснив, що думає про заяву Зеленського: "Кінець "Полюванню на відьом".

Як повідомляв портал Знай.ua, скандальна розмова Трампа та Зеленського: причетний і Путін, знайдено докази.

Також портал Знай.ua писав, що Пальчевський прокоментував скандал довкола Зеленського та Трампа: "Не робіть з нас смітник".