Ексв'язень московського Кремля, а також режисер Олег Сенцов в Страсбурзі (Франція) зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном. Про це режисер повідомив у себе на сторінці в соціальній мережі Facebook.

Також Сенцов підкреслив, що йому було дуже цікаво особисто познайомитися і поспілкуватися з главою держави. До того ж, він подякував Макрона за те, що той простягнув руку допомоги у звільненні полонених, а також підтримав Україну в цілому.

"Радий був почути, що на цьому він не збирається зупинятися і робота буде продовжена. Запитав розуміє Макрон справжні цілі Путіна і довіряє йому. Відповіді мене задовольнили. Він запитав про в'язницю, але я не став про це говорити - тепер є речі й важливіші. Замість цього я розповів про своє бачення ситуації і конкретніше про 227 наших полонених на Донбасі і 86 в Росії. Більшість з останніх кримські татари, які страждають за свої політичні та релігійні переконання, яких окупанти намагаються представити у вигляді ісламських терористів. Президент мене почув", - розповів режисер.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

До того ж, колишній політв'язень вирішив подарувати французькому президентові свою тюремну пластикову чашку з наклеєною на неї прізвищем.

"Можете поставити її на полицю, а можете викинути у відро для сміття - це не важливо. Важливіше, щоб ви не забували про наших полонених", - сказав Сенцов.

Нагадаємо, що Олег Сенцов назвав умову, за якої готовий потиснути руку чолі Росії Володимиру Путіну.

Як повідомляв портал Знай.ua, Олег Сенцов висловився щодо протестних рухів в Росії, і висловив надію, що режим Володимира Путіна завершиться в наступних російських виборах президента в 2024 році.

Також портал Знай.ua писав, що Ахтем Сєїтаблаєв кримськотатарського походження розповів про створення своїх фільмів "Хайтарм", "Кіборги" і "Захар Беркут".