Український політолог Юрій Романенко заявив, що так звана “формула Штайнмаєра” - це зло для України і примий шлях перетворення нашої держави на Боснію.

Про це Романенко сказав у своєму черговому відеозверненні. За словами політолога, якщо Україна повертає Донбас без миротворців ООН, то по-суті, ми отримуємо сумнівний мир на умовах вигідних Росії.

“Наївно думати, що ми потім не визнаємо вибори в ОРДЛО, тому що вони пройдуть не за правилами ОБСЄ. ОБСЄ визнає підсумки виборів. Зараз йде тільки торг з приводу того, як буде наповнюватися фонд відновлення Донбасу”, - зазначив політолог.

На переконання Романенка, Україна не повинна повертати окуповані території на умовах “формули Штайнмаєра”, адже це шлях перетворення країни на другу Боснію. Політолог зазначив, що потрібно провести референдум щодо “формули Штанмаєра”.

“Зеленський вирішив пограти в миротворця, але по факту отримає потужну розкачку. Я вважаю, що ми повинні провести референдум про те, повертати чи ні ОРДЛО на умовах формули Штайнмайера. Моя теза така - ми не повинні його повертати на цих умовах. Це шлях перетворення на Боснію. Тому, потрібно показати максимально на широко, що суспільство цей сценарій не сприймає”, - вважає Юрій Романенко.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, прездент України Володимир Зеленський провів 1 жовтня терміновий брифінг. Необхідність у такому публічному виступі з'явилася на тлі повідомлень російських ЗМІ про нібито підписання українською делегацією "формули Штайнмайера".

Зеленський в ході брифінгу заявив, що було погоджено текст "формули Штайнмаєра"

На питання журналіста, чи підписали у Мінську "формулу Штайнмаєра", президент відповів: "Ми відповіли на лист пана Сайдіка, що ми погоджуємо текст "формули Штайнмаєра".

Як повідомляв портал Знай.ua, на Майдані в Києві збираються люди, незадоволені рішенням Зеленського щодо "формулу Штайнмаєра"

Також Знай.ua писав, Зеленський заявив, що про дату проведення виборів в ОРДЛО зараз рано говорити