Президент України Володимир Зеленський візьме участь у засіданні Верховної Ради, яке відбудеться у середу, 2 жовтня.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на власні джерела.

Повідомляється, що Зеленський проведе зустріч з власною фракцією "Слуга народу". Також він зустрінеться з головами фракцій Ради. Зустрічі будуть стосуватися підписання Україною "формули Штайнмайєра".

Зазначимо, що формула Штайнмаєра передбачає те, що на Донбасі мають бути проведені місцеві вибори й після цього Верховна Рада ухвалить закон про особливий порядок місцевого самоврядування на цих територіях.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Дану формулу розробив президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр. Він припускав, щоб непідконтрольна Києву територія Донбасу придбала тимчасовий особливий статус на момент виборів, які зобов'язані провести за українським законодавством.

В перший раз таку ідею обговорювали ще у 2015 році, однак вона не була оформлена в одному документальному вигляді, завдяки чому боку трактували його по-різному, що і не призвело до угоди.

Сам Володимир Зеленський у вівторок, 1 жовтня, провів терміновий брифінг для журналістів на тему угоди.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що в на території окупованого Донбасу ніяких виборів під дулом кулеметів не буде.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський погодив текст "формули Штайнмайєра": у чому суть і що це означає для України.

Також портал Знай.ua писав, що Зеленський відповів на найболючіше питання українців: "Не буде ніколи ніякої капітуляції".