Відомий блогер Ігор Лесєв назвав формулу Штанмайєра справжньою капітуляцією. Про це він написав допис на своїй сторінці у facebook.

"Ось давайте начистоту. Що таке за своєю суттю, а не формою Мінські угоди? Це де-факто створення союзної держави України і Донбасу. Конструктор хисткий хоча б відштовхуючись тільки від історії. Ну не існують довго союзні держави. Або розпадаються (Сербія і Чорногорія, Чехія і Словаччина і навіть в часи славного Насера Єгипет і Сирія), або поглинаються (Техас і США)", - пише Лесєв.

А Мінськ, за словами Лесєва, - це саме союзна держава. Навіть не Швейцарія. Тому що свої менти, суди, особливі відносини з ру-сусідом, але найголовніше – мовне самовизначення. А саме це руйнує підвалини сучасної України.

"В Прибалтиці як раз все набагато простіше. Там легко визначається вододіл по лінії «свій – чужий». Приблизно також, як між кавказцями і слов'янами в самій Росії", - додає він.

А в Україні, за словами Лесєва, ця схема не працює. Боротьба за українську мову давно вже перетворилася на психологічний мазохізм. Я, наприклад, особисто знаю людину, яка в громадських місцях рахує кількість російськомовних. Він навіть цього не помічає. Але вважає. Посміхається, коли до нього звертаються по-українськи. І кривиться, якщо чує у перехожих російську мову. Ось самі подумайте, це щаслива людина? І що у нього в голові?

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток
Показати ще

Ігор Лесєв
Ігор Лесєв

"Втім, великих очікувань від підписаної формули Штанмайєра чекати не варто. Проблема (або щастя – кому як) в тому, що її нам нав'язали ззовні. А імплементувати її належить хлопцям, які ідейно пластилінові, а по суті є флюгерами і випадковими пристосуванцями", - пише автор.

Лесєв переконаний, що тепер на українців чекає розведення військ, припинення вогню, якась переговорна Санта-Барбара і подальші взаємні спекуляції, як слід правильно тлумачити півтори сторінки Мінських угод. З'являться навіть товмачі за Мінським угодою. Ну, теж хліб.

"Але Донбас ми не отримаємо вже назад. Навіть якщо його впихнуть силою. Там вже своя історія, своя ідентичність і свої герої. Це як повоєнний повстанський рух УПА на Західній Україні. Рух НКВС придушило. А народну пам'ять не придушити", - резюмує він.

По формуле Штанмайера Я очень хорошо понимаю украинских националистов. Как и любых других. Например, африканеров ЮАР...

Geplaatst door Игорь Лесев op Woensdag 2 oktober 2019

"Так що Донбас вже втрачено. Впихати його сюди – це значить розвалити цей хисткий унітарний конструкт над яким так печуться персонажі, для яких вишиванка – це не просто декоративна сорочка з візерунками мова – не лише засіб комунікації. Для таких людей Україна – це особливий світ, в якому немає місця инородности. Навіть якщо інородність місцевого походження", - впевнений Лесєв.

Тому, за його словами, формулу підписали, а реалізовувати її не будуть. Тому що не зможуть. А значить буде Придністров'я-2.

Нагадаємо, Лесєв розкритикував політику команди Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.ua, Лесєв розкрив, чого боїться нова влада.

Також Знай.uа писав, Лесєв звинуватив владу у відсутності принциповості