Лідери "нормандської четвірки" все ближче до чергової зустрічі. Наступні переговори вперше пройдуть в оновленому складі, за участю Володимира Зеленського.

Дату зустрічі наразі не повідомляють. Однак вже точно відомо, що переговори пройдуть в Парижі. Про це 2 жовтня заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Парламентська асамблея Ради Європи
Парламентська асамблея Ради Європи

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми хочемо знайти дату, щоб зустрітися в Парижі, в цей раз це буде Париж", - сказала Меркель журналістам.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Вона з позитивом поставилася до погодженням формули Шайнмайера. Однак зазначила, що говорити про можливе зняття санкцій з Росії поки передчасно.

"Ми досягли прогресу, але потрібно багато подальших кроків. Це не означає, що ми вже можемо зняти санкції, але є передумови, і всі сторони сьогодні це підтвердили, що тепер може відбутися зустріч на рівні глав держав і урядів", - підсумувала канцлер.

"Нормандський формат" був узгоджений в червні 2014 року. Вже в лютому 2015 року лідери України, Росії, Німеччини та Франції провели саму тривалу зустріч з врегулювання конфлікту, яка тривала цілих 17 годин.

Ангела Меркель
Ангела Меркель

За підсумками цієї зустрічі прийняли цілий Комплекс заходів щодо виконання Мінських угод і розроблені кроки з імплементації Мінського угоди.

У жовтні 2016 року учасники "нормандської четвірки" прийняли "Дорожню карту" щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, яка складається з 30 пунктів, включаючи особливий статус Донбасу і обмін заручників за схемою "всіх на всіх". У підсумку, всі ці пункти так і не були виконані по сьогоднішній день.

Нагадаємо, раніше Зеленський виступив на сесії Генеральної Асамблеї ООН