Президент України Володимир Зеленський та його дружина Олена Зеленська відкрили виставку “Історія крізь обличчя”, де було представлено портрети відомих українських Праведників, які пожертвували власним життям заради інших.

Як відзначається, цей проект передбачає збереження пам’яті про подвиг тисяч українців, які переховували та рятували євреїв протягом Другої світової війни та Голокосту.

“Люди, які наражали на небезпеку себе, щоб простягнути руку допомоги єврейським друзям, сусідам, приятелям, а іноді – й цілковитим незнайомця. Низький уклін Праведникам за те, що їхні родини тоді поставили людяність вище за своє життя. І я понад усе на світі хочу, щоб такі трагедії ніколи не повторювалися. Тому що страшнішого не може бути нічого”, - написала перша леді.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Також і президент Володимир Зеленський у спілкуванні з праведниками подякував їм за те, що рятували євреїв.

"Я пишаюся тим, що зараз перебуваю серед вас. Без армії, без допомоги вони рятували людські життя. Завжди в цих випадках ви, ваші батьки, наші родини не думали про фінал – що буде з ними, їхнім життям, чи буде загроза. А загроза була", – сказав Президент.

Нагадаємо, що виставка складається з фото Праведників, які ще живі чи які були живі на момент старту проекту. Вона була приурочена до заходів із вшануванням пам’яті жертв Бабиного Яру.

Нагадаємо, Зеленський терміново зібрав голів фракцій через "формулу Штайнмаєра"

Як повідомляв портал Знай.ua, президент України Володимир Зеленський і білоруський лідер Олександр Лукашенко приїде в Житомир для участі у Другому форумі регіонів.

Також Знай.ua писав, що генеральний інспектор Держдепартаменту США Стів Лінік проведе спеціальний брифінг для співробітників декількох комітетів Палати представників і Сенату США щодо України