Дипломат Ігор Лоссовський зробив заяву про виконання Україною своїх зобов’язань згідно тексту формули Штайнмайєра. Він зазначив, що Україна виконала свою частину роботи перед "нормандським самітом".

Ігор Лоссовський зауважив, що наразі настав час Росії виконати свою частину і піти з Донбасу. Лоссовський є заступником постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні. Свою заяву він зробив під час засідання Постійної ради ОБСЄ.

Україна в ОБСЄ закликала Росію піти з окупованого Донбасу

Дипломат висловив сподівання, що Російська Федерація добросовісно виконає свої зобов’язання згідно домовленостей. Також Лоссовський чікує, що майбутня зустріч "нормандської четвірки" принесе конкретні та дієві рішення для відновлення суверинітету України на окупованих територіях.

Україна в ОБСЄ закликала Росію піти з окупованого Донбасу

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Ігор Лоссовський підкреслив важливість консолідації зусиль, щоб звільнити всіх заручників і незаконно утримуваних осіб за формулою "всіх на всіх", як це домовлено у мінських угодах.

Дипломат наголошує, що конфлікт триватиме доти, поки російська сторона не припинить окупацію частини території України і не виведе свої збройні сили і техніку з Криму та Донбасу. Лише у такому разі територіальна цілісність України буде відновлена ​​в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Україна в ОБСЄ закликала Росію піти з окупованого Донбасу

Про підписання та утвердження формули Штайнмайєра президент Володимир Зеленський повідомив 1 жовтня.

Нагадаємо, раніше у Меркель назвали умову, за якої мінські угоди вважатимуть виконаними

Як повідомляв портал "Знай.ua", міністр Пристайко розповів про "план Б" при провалі формули Штайнмаєра

Також "Знай.ua" писав, що Безсмертний різко відреагував на переговорний процес щодо Донбасу