Відомий український філософ Сергій Дацюк розповів про, як можна модернізувати Україну та запропонував оригінальну концепцію розбудови держави. Зокрема, він виокремив такий вид економіки як "глибинна економіка".

Про це він розповів в інтерв'ю журналісту Юрію Романенку, передає видання Хвиля.

"Коли я дивлюся доповіді наших економістів. І вони показують презентації, відмінно зроблені, з хорошими графіками, і ці графіки малюються наступним чином – ось ВВП, от борги, зобов'язання, ось як вони, де перетинаються, ось який відсоток становить, ось чому ми в глухому куті, ось чому ми нічого не можемо. І у мене виникає таке глухий опір, глухе неприйняття, тому що поки ми перебуваємо ось в цьому дискурсі ВВП, борги, ми нічого не можемо зрозуміти. Тому що ми намагаємося досліджувати виключно публічну економіку – раз. Тобто, на рівень гірше. І в західному дискурсі – два. Ми навіть не робимо спроби побудувати якусь свою схему розуміння всіх цих процесів", - заявив Дацюк.

Юрій Романенко
Юрій Романенко

Експерт пояснив, що не варто виділяти тіньову економіку та публічну. На його думку, варто виокремити таке поняття як "глибинна економіка" – це частина тіньової економіки, яка робить істотний вплив.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Для того щоб перейти в позицію управління, нам треба змінити дискурс. Нам треба вийти з ситуації, коли ми повинні описувати тільки публічну частину або ту, якою вони управляють, і пред'явити ту частину, яка існує не просто в тіні і яка є "глибинної", яка справді впливає на всю політику як таку", - додав експерт.

Нагадаємо, що після відео з Кивою Супрун розклала по поличках усі "за" та "проти" мастурбації: "Стає проблемою".

Як повідомляв Знай. ua, нова глава МОЗ Скалецька розповіла, чи буде наслідувати Супрун: "Я не спеціаліст з ерекції".

Також Знай. ua писав, що об'єкт бажання Киви прокоментувала конфуз в Раді: "Хотів допомогти з благодійного боку".