Відомий український філософ Сергій Дацюк розповів про тіньову економіку України та вражаючі цифри, які йдуть повз бюджет.

Про це він розповів в інтерв'ю журналісту Юрію Романенку, передає видання Хвиля.

За словами Дацюка, 65% економіки України - це тіньова економіка. Точно визначити цей відсоток неможливо. Є декілька варіантів, згідно з якими відсоток тіньової економіки коливається від 35 до 60%.

"Моя оцінка – 65% нашої економіки є тіньовою. З них десь 40% – це "глибинна", це яка прямо і безпосередньо впливає і створює тіньову політику. Це власне оцінка. З нею можна сперечатися, з нею можна не погоджуватися, ба більше – треба сперечатися, треба не погоджуватися", - заявив Дацюк.

Юрій Романенко
Юрій Романенко

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Сергій Дацюк зауважив, що економісти складають графіки щодо української економіки, однак усі вони не відображають дійсності.

"Нам потрібно поміняти схему розуміння і схему розгляду. Нам потрібно перейти на потоково-мережевий вид аналізу. Нам потрібно враховувати все, і насамперед тіньові реалії. А більше того – нам потрібно враховувати "глибинні" економічні потоки та мережі. Без урахування ми нічого про економіку розуміти не зможемо", - наголосив експерт.

Нагадаємо, що Лукашенко потужно підтримав Україну на зустрічі із Зеленським: кордони стерто, відео.

Як повідомляв Знай. ua, нова глава МОЗ Скалецька розповіла, чи буде наслідувати Супрун: "Я не спеціаліст з ерекції".

Також Знай. ua писав, що Порошенко найняв колишнього адвоката Савченко для захисту в українських судах: деталі.