Колишній президент України та лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко є фігурантом декількох кримінальних справ. Стало відомо, що він найняв відомого російського адвоката Іллю Новікова для свого захисту.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті партії "Європейська Солідарність".

У партії пояснили, що рішення найняти Новікова було прийняте тоді, коли з'явилася інформація, що Державне бюро розслідувань планує звернутися до Росії "за правовою допомогою".

Петро Порошенко
Петро Порошенко

"Це рішення було прийняте після того, як стало відомо про намір Державного бюро розслідувань звернутися за правовою допомогою…до країни-агресора, зокрема у кримінальному провадженні щодо проходження українських військових кораблів у Керченській протоці у листопаді 2018 року", - йдеться на сайті партії колишнього гаранта.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Також у повідомленні відзначили, що сам Ілля Новіков має дозвіл на свою діяльність в Україні. Зазначимо, що Новіков був у команді захисників ув'язненої Росією української льотчиці Надії Савченко. Після її звільнення інші адвокати, Микола Полозов та Марк Фейгін, звинуватили його у веденні власної гри під час процесу та втручанні у внутрішні справи України. Зокрема, просуванні деяких законів.

Нагадаємо, Порошенко знову не з'явився у ДБР: про що хотіли дізнатися на допиті в експрезидента.

Як повідомляв портал "Знай.ua", відлуння епохи Порошенка дісталося до арештантів: за дверима Лук'янівського СІЗО кояться страшні речі.

Також "Знай.ua" писав, що Пальчевський дав точний прогноз майбутнього Порошенка і Зеленського: "Я в цьому сенсі песиміст".