Український і білоруський президенти Володимир Зеленський і Олександр Лукашенко зустрілися в Житомирі та обговорили політичні питання.

Про це повідомляє білоруське видання "Белта".

У п'ятницю, 4 жовтня президент Білорусі Олександр Лукашенко прибув в Україну для зустрічі із президентом Володимиром Зеленським в рамках Другого форуму регіонів двох країн. Зустріч проходила в Житомирі. Володимир Зеленський особисто зустрів главу Білорусі в аеропорту.

Лукашенка біля трапу літака привітали дівчата в українських національних костюмах та піднесли лідеру сусідньої держави хліб-сіль. Президенти привітали один одного і представників делегацій. На переговори вони вирушили в одному автомобілі.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Лідери двох країн провели зустріч, темою якої були політичні питання взаємодії двох країн. Президенти України та Білорусі детально обговорили актуальний стан і перспективи розвитку українсько-білоруського співробітництва в різних сферах.

"Все, про що ми домовимося, буде виконуватися. Хочу запевнити, що ми свято будемо виконувати наші домовленості", - сказав глава Лукашенко.

Олександр Лукашенко запевнив Володимира Зеленського, що Україна ніколи не матиме проблем на білоруському кордоні.

Зазначимо, що цього ж дня, 4 жовтня, пройдуть переговори делегацій України та Республіки Білорусь під головуванням президентів. Володимир Зеленський і Олександр Лукашенко виступлять з промовами у заключній частині Другого форуму регіонів України і Республіки Білорусь.

Після цього відбудеться церемонія підписання двосторонніх документів.

Крім того, заплановано й інші заходи, серед яких огляд президентами двох країн виставки великогабаритної сільськогосподарської техніки в Житомирі, на якій представлена ​​техніка білоруських і українських виробників, є і зразки продукції спільного виробництва.

Нагадаємо, Зеленський особисто зустрів Лукашенка в аеропорту з хлібом-сіллю

Як повідомляв портал Знай.ua, Лукашенко потужно підтримав Україну на зустрічі із Зеленським

Також Знай.ua писав, Лукашенко зробив сенсаційну заяву про Україну, Росія відійшла на задній план.