У Верховній Раді нардепи ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект №1009, який запропонував президент України Володимир Зеленський. Відтепер НАБУ і ДБР зможе прослуховувати фігурантів розслідувань.

Відзначається, що документ презентував глава комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський від фракції "Слуга народу". Найбільш важливою зміною в законодавстві стало те, що НАБУ і ДБР отримали автономне право на прослуховування, яке раніше можна було отримати тільки лише через СБУ.

Спочатку документ передбачав дозвіл на проведення обшуків і отримання даних депутатів без дозволу парламенту, але численні правки депутатів їх виключили. Таким чином, нардепи не змогли остаточно зняти з себе недоторканність. Щоправда, відповідне рішення підтримали 330 депутатів.

Зауважимо, що раніше через цей законопроєкт виник скандал. Так, нардепи почали голосувати у першому читанні, однак у цей момент стало відомо, що питання зняли з розгляду через порушення регламенту, але частина вже проголосувала.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Зеленський особисто зустрів Лукашенка в аеропорту з хлібом-сіллю

Як повідомляв портал Знай.ua, Лукашенко потужно підтримав Україну на зустрічі із Зеленським

Також Знай.ua писав, Лукашенко зробив сенсаційну заяву про Україну, Росія відійшла на задній план.