У четвер, 3 жовтня, під час отримання хабара на велику суму затримали завідувача відділу трансплантації та хірургії печінки Національного інституту трансплантології ім. Шалімова.

Хабар, на якому зловили заввідділа, становив 20 тисяч доларів. А в результаті обшуків, у доктора вилучили ще 840 тисяч доларів. З урахуванням всіх обшуків, загальна сума вилучених грошей становить близько мільйона доларів.

Інцидент прокоментував журналіст та блогер Андрій Пальчевський. Він зазначив, що в нашій країні склалась ситуація, коли всі чомусь замовчують хабарництво в медицині, називаючи хабарі ″подарунками″. А такі подарунки дуже часто сягають величезних розмірів.

На думку Пальчевського, покласти край хабарництву в медицині можна, коли ″суспільство перестане брехати собі щодо безкоштовної медцини″. Про це журналіст розповів у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook.

Пальчевський переконаний, що лише запровадивши безкоштовну страхову медицину, можна позбутись цієї ганебної реалії.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

А стосовно хабарника, то буде найкраще, якщо він опиниться у в'язниці, адже якщо ″не сяде — знову вкраде мільйон″, переконаний Пальчевський.

"Зловили доктора простого на мільйонному хабарі... Мільйон доларів.. У звичайного доктора, трансплантолога, в інституті Шалімова, про який ходять легенди — скільки грошей платять люди за операцію. Я не знаю хто там працює, я не знаю, чому у нас в країні склалась ситуація, за якої ми всі починаємо грати у якусь мовчанку щодо хабарів лікарів, будь то акушери чи всі інші. Нібито всі інші теж отримують ″подарунки″ у вигляді мільйона доларів, машин, 5 тисяч за операцію чи оплати за постіль, ліки і так далі. Буде цьому покладено кінець? Буде, якщо все суспільство перестане брехати собі щодо безкоштовної медцини. Потрібно робити безкоштовну страхову медицину, тоді є шанс. А поки що нехай посидить. Не сяде — знову вкраде мільйон", - сказав Пальчевський у відеозверненні.

ничего... ты же доктор...

украл миллион доллар?! ничего... ты же доктор...

Geplaatst door Андрей Пальчевский op Vrijdag 4 oktober 2019

Нагадаємо, Пальчевський дав прогноз майбутнього Порошенка і Зеленського

Як повідомляв портал Знай.ua, Андрій Пальчевський розповів, що насправді думають українці про продаж землі.

Також Знай.ua писав, Андрій Пальчевський показав країну мрії: "Чому в Україні не можна так само".