Голова МЗС Вадим Пристайко визнав, що Україна опинилась один-на-один з агресором Росією, і у всьому світі нема нікого, хто б вступився у цьому за нас.

Про це Пристайко сказав в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера", на якому обговорювали шляхи вирішення ситуації на Донбасі та формулу Штайнмаєра.

В ході програми журналіст Дмитро Гордон запитав міністра, чи усвідомлює він і команда Зеленського, що зараз в України нема підтримки Заходу, а Макрон і Меркель грають більше на стороні Путіна.

″Чи усвідомлюєте ви що Захід від України втомився, що Європа нас фактично зраджує, як зраджувала, зрештою, і під час Другої світової війни. Що і Макрон і Меркель грають сьогодні більше за Путіна, аніж за нас. І ніхто не буде нас відстоювати, окрім нас самих. І коли Україна опиниться в Нормандському форматі, президент Зеленський опиниться один проти Путіна, Макрона і Меркель?″, - запитав Гордон.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

На що Пристайко зізнався, що він знає багато чого більше, і деякі речі є ще страшнішими, ніж ми можемо собі уявити.

″Я знаю багато чого і деякі речі є ще страшнішими, ніж те, що ви описуєте. Але в цьому світі більше нема нікого, хто стане за нас і хто нам допоможе. Ви бачили, через які складності пройшов президент Зеленський для того, щоб зустрітися з президентом США Трампом, ви самі бачили цю зустріч″, - сказав Пристайко.

У той же час міністр закордонних справ зазначив, що наразі в України все-таки є ще підтримка на Заході, але вона не безкінечна.

″Ми шукаємо партнерів, і це завдання якраз моє, як міністра закордонних справ, щоб наша підтримка була консолідована. Я хочу вам чесно сказати, не як дипломат. Ця підтримка не безкінечна. Якщо ми дозволимо розбазарити цю підтримку, яка зараз є, ми залишимося взагалі без підтримки. Ми або зараз щось з вами робимо, або залишаємось без підтримки. Це чесно потрібно собі сказати″, - констатував Пристайко.

Нагадаємо, Білецький розкрив небезпеку формули Штайнмаєра

Як повідомляв портал Знай.ua, Порошенко спробував втекти від Білецького на Шустер LIVE

Також Знай.ua писав, Зеленський відповів на мітинги щодо формули Штайнмаєра