Після скандалу довкола президента США Дональда Трампа та президента України Володимира Зеленського, у США почалася процедура імпічменту американського лідера. Голови трьох комітетів Палати представників Конгресу США, які проводять розслідування щодо імпічменту, вимагають від Білого дому надати документи, пов'язані з телефонним дзвінком Трампа Зеленському.

Про це повідомляє інформаційна агенція Reuters.

Голови комітетів вже вимагали відповідні документи, однак Білий Дім їх не надав. Після цього вони звернулися до суду. Окрім того, вони вимагають інформацію про те, хто ще з адміністрації спілкувався з президентом Зеленським.

У спільній заяві голів комітету із закордонних справ Еліота Енгеля, комітету з розвідки Адама Шиффа і комітету з нагляду Елайджі Каммінґса йдеться, що вони "глибоко шкодують", що президент Трамп поставив їх у таке становище, однак вони змушені були передати повістку в суд.

фото Getty Images
Дональд Трамп

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Юристи Білого дому вважають, що Трамп може ігнорувати вимоги законодавців доти, доки підконтрольна демократам Палата представників не проведе повноцінного голосування, щоб офіційно затвердити розслідування про імпічмент, пише агентство.

Зазначимо, що лідера США звинуватили у тиску на українського президента під час телефонної розмови з метою, аби позбутися свого головного конкурента на виборах у 2020 році Джозефа Байдена.

зустріч Зеленського і Трампа
зустріч Зеленського і Трампа

Після цього Білий дім опублікував стенограму розмови президентів. А Володимир Зеленський у свою чергу заявив, що на нього ніхто не тиснув.24 вересня спікерка Палати представників Конгресу США демократка Ненсі Пелосі оголосила про початок процедури розслідування, мета якого – визначити, чи є підстави для оголошення імпічменту Трампу.

Нагадаємо, що президент Америки Дональд Трамп розлютився після того, як журналіст поставив йому питання про телефонну розмову з українським президентом Дональдом Трампом.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський відмовив Трампу, в розслідуванні по Байдену поставлено крапку: "Ми незалежна країна".

Також Знай. ua писав, що Трамп заявив про держпереворот: "Я дійшов висновку...".