Народний депутат України від партії "Європейська Солідарність" Мустафа Джемілєв прокоментував формулу Штайнмайєра, яку нещодавно погодила Україні. Депутат вважає, що у цій формулі "немає українських інтересів".

Про це пише видання Хвиля.

"Захід пішов на це, тому що йому хочеться, щоб це справа швидше зав'язалося, і вони дуже хочуть торгувати на дуже великому ринку Росії та заробляти свої євро. Українських інтересів тут, звичайно, немає", — зазначив Мустафа Джемілєв.

Мустафа Джемілєв
Мустафа Джемілєв

Нардеп від партії колишнього президента України Петра Порошенка також додав, що в Мінських угодах не йдеться нічого про Крим та його повернення після анексії: "Ми протягом багатьох років говорили, і цілком обґрунтовано виставляли претензії, через те, що в Мінських угодах немає ні слова про забезпечення повної територіальної цілісності України, в тому числі, про звільнення окупованого Криму".

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За словами Джемілєва у формулі Штайнмайєра не йдеться про відновлення територіальної цілісності України в цілому. Також він прокоментував те, що ця формула необхідна для проведення переговорів у Номадському форматі. За словами нардепа, це поганий аргумент для прийняття формули.

Мустафа Джемілєв
Мустафа Джемілєв

"Давайте тоді без єдиного пострілу віддамо тепер Донбас, Луганськ, а далі щось ще захоче Путін. Але тоді ми вже не держава. Для чого тоді ми утримуємо армію, платимо понад 5 мільярдів платників податків, якщо життя людська дорога? Так, дорога, але захищаючи життя наших солдатів, ми наражаємо на небезпеку життя держави", — резюмував Джемілєв.

Зазначимо, що нещодавно Україна погода текст формули Штайнмайєра, яка викликала неоднозначну реакцію в суспільстві. Хтось підтримує таке рішення, однак хтось категорично проти. Так, під адміністрацією президента проходять мітинги тих, хто протестує проти формули Штайнмайєра.

Нагадаємо, Зеленський терміново зібрав силовиків, ситуація на Донбасі вимагає рішення: що задумав гарант.

Як повідомляв портал Знай.uа, нардеп із "Слуги народу" приніс в Раду макулатуру, є чим зайнятися: "Якось так...".

Також портал Знай.uа писав, що Сенцов висловився через скандальну "формулу Штайнмайєра": "Я сам потягну покришки під Банкову"