Розслідування обставин видворення з України експрезидента Грузії і колишнього глави Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі в лютому 2018 року буде проведено Головною військовою прокуратурою України. Інформацію оприлюднила прес-служба прокуратури.

Прес-служба прокуратури на своїй сторінці у Facebook повідомила про те, що отримали заяву від Міхеіла Саакашвілі та про відкриття кримінального провадження.

Саакашвілі написав заяву в прокуратуру

"Заява про викрадення і насильницькі дії щодо Саакашвілі та незаконного його переміщення через державний кордон України до Польщі 12 лютого, 2018 року", - йдеться в повідомленні. Головна військова прокуратура

Допис Головної Військової прокуратури

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Саакашвілі був позбавлений українського громадянства колишнім президентом України Петром Порошенко в липні 2017. Позбавлення громадянства було аргументовано нібито недостовірними даними, які екс-президент Грузії надав з метою отриманні українського громадянства.

Саакашвілі написав заяву в прокуратуру

Пізніше, у лютому 2018 року, Міхеіла Сакашвілі затримали та екстрадували до Польщі, оскільки останній його в’їзд в Україну відбувся саме з цієї країни.

Нинішній український президент Володимир Зеленський скасував указ свого попередника та повернув Саакашвілі громадянство України. В Україну ексглава Одеської обласної державної адміністрації повернувся 29 травня 2019 року.

Нагадаємо, раніше Саакашвілі заговорив про повернення до Грузії

Як повідомляв портал "Знай.ua", Саакашвілі не зміг промовчати про нову ініціативу Зеленського

Також "Знай.ua" писав, що Саакашвілі дав настанови студентам КНУ Шевченка