У Верховній Раді нардепи можуть вже через місяць прийняти законопроект, який завершує процес скасування депутатської недоторканності. Це означає, що НАБУ і ДБР зможе прослуховувати фігурантів розслідувань.

"Верховна Рада може через місяць прийняти законопроект № 2237 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою приведення у відповідність до Закону України "Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України", який завершує процес скасування депутатської недоторканності", – заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков в програмі "Свобода слова" на ICTV.

Як відомо, 7 жовтня зареєстровано законопроект, ініціаторами якого є 48 народних депутатів, який і направлений на цей аспект КПК.

"Це досить правильна позиція, коли ми ці статті, пов'язані з народними депутатами, винесли в окремий законопроект. Його сьогодні зареєстровано", – заявив Разумков.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Він вважає, що Рада зможе прийняти даний законопроект через місяць.

Дмитро Разумков
Дмитро Разумков

"Я думаю, що через місяць ми зможемо його прийняти. Я думаю, що парламент підтримає цю ініціативу і ми знімемо будь-які маніпуляції, які є", – додав спікер.

Варто нагадати, що раніше через цей законопроєкт виник скандал. Так, нардепи почали голосувати у першому читанні, однак у цей момент стало відомо, що питання зняли з розгляду через порушення регламенту, але частина вже проголосувала.

Нагадаємо, прослуховування та обшуки: "слуги народу" прийняли закон, який українці чекали роками.

Як повідомляв портал Знай.ua, Лукашенко потужно підтримав Україну на зустрічі із Зеленським

Також Знай.ua писав, Лукашенко зробив сенсаційну заяву про Україну, Росія відійшла на задній план.