Генеральний прокурор Руслан Рябошапка призначив своїм заступником колишнього заступника голови СБУ Віктора Тропака. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.
Ще недавно генерал-майор Віктор Тріпак входив в ближнє коло команди Петра Порошенка і був довіреною особою голови СБУ Василя Грицака.

Віктор Тріпак працював у Службі безпеки України. Брав участь у затримання "судді-колядника", екс-голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича в 2008 році, засудженого за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача у 2009 році.

Тріпак пішов з СБУ через справу "діамантових прокурорів". Він відразу розірвав стосунки з Петром Олексійовичем у 2016-му, коли він став ключовою фігурою у справі "діамантових прокурорів" - Володимира Шапакина і Олександра Корнійця.

Довідка

Віктор Трепак в 1997 закінчив Львівський державний університет ім. Івана Франка, у 2002 році - Львівський інститут внутрішніх справ при Нацакадемії внутрішніх справ за спеціальністю "правознавство".

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

З 2000 року був призваний на військову службу в органи Служби безпеки України.

З 2015 по 2016 рік Тріпак обіймав посаду першого заступника голови СБУ - начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

28 травня 2016 року Віктор Тріпак передав в Національне антикорупційне бюро матеріали з "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, які доводили тотальну корупцію і зв'язок між керівниками вищих ешелонів влади.

З липня 2016 року по 31 серпня 2018 року - професор кафедри національної академії СБУ, а з 1 вересня 2018 року по жовтень 2019 року - доцент кафедри кримінального права і кримінології Львівського національного університету ім. Іван Франка.

Кандидат юридичних наук, учасник бойових дій на сході України.

Нагадаємо, які кадрові зміни очікуються в структурі МВС найближчим часом

Як повідомляв портал Знай.ua, Тарас Грень розпочав свою роботу на посаді заступника Маркіяна Мальського

Також Знай.ua писав про те, що нещодавно Сергій Князєв заявив, що прийняв рішення подати у відставку.