Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба під час брифінгу заявив, що слідчі ГПУ 2,5 роки не розслідували провадження щодо пострілу народного депутата Сергія Пашинського в людину й намагалися його закрити.

За його словами, ДБР розслідує провадження, відкрите 31 грудня 2016 року, коли нардеп на дорозі вистрелив у ногу людині – і тепер йому оголошено підозру за фактом спричинення тяжкого тілесного ушкодження, йому загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Директор ДБР розділив розслідування на три етапи:

Етап перший – це етап з моменту конфлікту й реєстрації кримінального провадження до початку лютого 2017 року, розслідування проводили слідчі Васильківського відділу поліції й прокуратури Київської області.

Другий етап – із лютого 2017 року до вересня 2019 року. Протягом цього періоду кримінальним провадженням займалась Генпрокуратура, яка постійно модерувала його на користь нардепа.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Третій етап – зараз, коли розслідування розблоковано і ним займаються слідчі ДБР.

"Два з половиною роки слідчі Генпрокуратури не розслідували кримінальне провадження, а двічі закривали його, ігноруючи рекомендації Печерського райсуду", - заявив Труба.

Роман Труба
Роман Труба

Труба поінформував, що розслідування лише розпочато. І не виключає, що буде змінено кваліфікацію. За його словами, "полювання за прізвищами не здійснюється працівниками ДБР". Залишається сподіватись, що подальше розслідування розкладе всі крапки над "і" у справі Пашинського.

Нагадаємо, раніше Пашинському повідомили про підозру: в ДБР розкрили деталі.

Також Знай.uа писав, що "для Романа Труби привезли корупційні збори": журналіст обіцяє гучні викриття в ДБР.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Порошенко знову не з'явився у ДБР: про що хотіли дізнатися на допиті в експрезидента.