Голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична претендує на посаду заступниці секретаря Ради нацбезпеки й оборони України.

Про це йдеться у декларації чиновниці, яку вона подала для державного реєстру на офіційному сайті Національного агентства із запобігання корупції.

6 вересня Кабінет міністрів України ухвалив проєкт рішення президента України щодо повторного призначення на посаду голови ХОДА Світличної.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зазначимо, що Юлія Світлична брала участь у чергових місцевих виборах 2015 року та пройшла відразу в три ради: Харківську обласну, міську та районну, — але обрала депутатський мандат облради. 12 листопада того ж року була обрана керівником фракції БПП "Солідарність" у Харківській обласній раді.

Як депутат обласної ради входить до складу української делегації в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи на 2016–2020 роки.

Після призначення на посаду голови обласної державної адміністрації, відповідно до вимог закону Про державну службу, що набув чинності 1 травня 2016 року, Юлія Світлична вийшла з партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" і перестала очолювати фракцію. Проте вона залишилась обласним депутатом, оскільки на поточне скликання заборона сумісництва не поширюється.

Нагадаємо, Зеленський терміново зібрав силовиків, ситуація на Донбасі вимагає рішення: що задумав гарант.

Як повідомляв портал Знай.uа, Дубинський зі "Слуги народу" дорікнув Зеленському: "Точно ми їх зробили, а не вони нас?".

Також портал Знай.uа писав, що Сенцов висловився через скандальну "формулу Штайнмайєра": "Я сам потягну покришки під Банкову"