Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук зустрівся з керівниками провідних банківських установ. Прем'єр озвучив головний пріоритет діяльності українського уряду.

Відповідний допис Гончарук опублікував на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

За словами Гончарука, уряд активно працюватиме над створення умов для активізації кредитування банками реального сектору економіки.

"Минулого тижня ми підписали Меморандум щодо співпраці з НБУ. Уряд планує створити умови для Нацбанку, які дозволять їм навести порядок на ринку небанківських фінансових послуг, що захистить банки від недобросовісної конкуренції. Ми також плануємо привести законодавство з регулювання фінансових інструментів та інвестиційних фондів у відповідність до директив ЄС", - йдеться в дописі Гончарука.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Олексій Гончарук - прем'єр-міністр України
Олексій Гончарук - прем'єр-міністр України

Прем'єр додав, що важливою є також співпраця з міжнародними партнерами та донорами. За словами Олексія Гончарука, за відносинами України з великими міжнародними партнерами уважно стежать системні великі інвестори по світу.

"Зараз ми в активній стадії переговорів з МВФ щодо нової програми підтримки. Вже наступного тижня група міністрів вирушає в США для участі у Щорічних зборах Світового банку та МВФ та в переговорах з Фондом", - резюмував прем'єр-міністр України.

Зазначимо, що уряд Олексія Гончарука окреслив стратегію розвитку на найближчі 5 років. Так, серед пунктів стратегії є те, що в майбутньому в Україні планують зменшити свою частку в банківській системі до двадцяти відсотків. Перш за все, згідно зі словами прем’єра, коли він був ще членом команди Зеленського, потрібно буде продати державні фінансові установи. Йшлося про приватизацію "Ощадбанку", "Укрексімбанку", "Укргазбанку", а також "ПриватБанку".

Нагадаємо, Зеленський терміново зібрав силовиків, ситуація на Донбасі вимагає рішення: що задумав гарант.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський уп'яте поспілкувався з Меркель, подробиці: "Наша найпотужніша зброя".

Також портал Знай.uа писав, що Сенцов висловився через скандальну "формулу Штайнмайєра": "Я сам потягну покришки під Банкову".