У четвер, 10 жовтня, президент Володимир Зеленський провів прес-марафон у приміщенні Kyiv Food Market. Глава держави відповів на запитання близько трьохсот журналістів та зробив кілька гучних заяв.

Так, гарант висловився про видачу бойовика "ДНР" Володимира Цемаха під час обміну політв'язнями між Росією і Україною. Зеленський вважає, що Нідерланди розуміють його позицію по видачі одного з фігурантів у справі про збитий боїнгу MH17.

"Вони знають мої пріоритети - це громадяни України. Вони знають і наше ставлення до цієї трагедії, як ми їх підтримуємо, як наші слідчі групи їх підтримують - ми дійсно багато з ними працюємо з приводу MH17. Вони знають. Всі розуміють, що я був правий", - сказав Зеленський.

Президент заявив, що ніколи не спілкувався з одіозним екс-головою Адміністрації Януковича Портновим.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Пан Портнов, якого я не бачив. Я його бачив може 5 років назад один раз в житті випадково. Я не спілкуюся з ним по телефону. Ми не знайомі, близько з ним не знайомі", - сказав Зеленський.

Глава держави прокоментував позбавлення ліцензії телеканалу "112 Україна", заявивши, що з цим розбереться Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

"З питанням ліцензій для телеканалу "112 Україна" і його ретрансляторів повинна розібратися оновлена Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. Козак, Медведчук - одна історія... Ми відверто говоримо. Всі журналісти нас бачать", - заявив Зеленський.

Президент також зазначив, що не збирається публікувати зміст його розмов з президетом країни-агресора Володимиром Путіним. Він вважає, на цьому закінчаться всякі переговори з РФ.

"Я не готовий публікувати свої розмови. Я навіть не опублікував свої розмови з паном Трампом. Я - верховний головнокомандувач, а не телеведучий будь-якого каналу. Мої розмови з президентом РФ підкріплені результатом - повернення людей... До чого призведе публікація моїх розмов з Путіним - призведе вона до будь-якого продовження наших зустрічей? Я думаю, ні, все буде закінчено", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, питання від Знай.uа змусило Зеленського на мить забути про політику.

Раніше Знай.ua повідомляв, Володимир Зеленський емоційно розповів про свій графік.

Також Знай.ua писав, Зеленський сказав, чого ще не робив на посту президента.