Президент Володимир Зеленський під час прес-марафону 10 жовтня, заявив, що знає, як вирішити проблеми вимушених переселенців з Донбасу та Криму.

"Ми повинні забезпечити переселенців житлом. Чи ми домовляємося про це з забудовниками, або надаємо житло в лізинг. Такий варіант може підійти тим, хто має доходи або займається бізнесом. Переселенці, у яких нічого немає, повинні отримати житло безкоштовно", - розповів журналістам Володимир Зеленський.

Він зазначив, що такі заходи хоча і є дуже дорогими, проте в цілому здійснити їх можна.

переселенці
переселенці

"Ми повинні зустрічатися з мерами, губернаторами, ключовими гравцями в будівельному бізнесі. Повинні сісти з ними і сказати – "дорогий мер, на тобі – сто тисяч квартир, а от на тобі – 10 тис. квартир", - поділився планами президент.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще
Також гарант говорив про необхідність кожному переселенцю мати гідну роботу.

"Треба дати людям працювати, треба працевлаштовувати їх", - заявив журналістам президент.

переселенка з дитиною
переселенка з дитиною

При цьому президент наголосив, що реалізація цих планів залежить не лише від його намірів та бажань. Якщо ініціатива не буде сприйнята місцевою владою, то нічого не вдасться.

"Є проблема – некерованість мерів. Немає спільної позиції і з обласними радами. Деякі з них вже зараз беруть участь в протестах", - зазначив Зеленський.

За словами президента, для того, щоб втілити в життя плани щодо переселенців, його політичній силі потрібна перемога на місцевих виборах.

"Якщо б пройшли місцеві вибори, я би за рік всі це зробив. Я б розумів, що є з кого питати. Будуть нові люди, професійні чи не дуже, але я б знав з кого питати. А як говорити з мерами, які сьогодні, м'яко кажучи, не підтримують ні мене, ні нашу політику?", - розповів журналістам Зеленський.